Hea toidu aabits
Tasuta transpordist jääb veel puudu 30 €!
Maitse üle teatavasti ei vaielda. Aga kuidas on lood toidu endaga?
Markus Haxter räägib oma raamatus vaimustusega heast ja maitsvast toidust ning jõuab lõpuks juba tuttava tõdemuseni: toit peab olema just nimelt maitsev, see peab olema valmistatud kvaliteetsetest ja värsketest toiduainetest, ja seda tuleb valmistada hoole ning armastusega.
PS! Konkreetse raamatu seisukord on kirjas parameetrite all.
Raamatu pilt võib olla illustratiivne (ei pruugi olla täpselt sama eksemplar).
Raamatute seisukordade kirjeldus
.
EAN:
9789949437535
Autor:
Markus Haxter
Laoseis:
1
Tarneaeg:
3-5 päeva
5,00 €
Parameetrid
Raamatu seisukord | väga hea |
Autor | Markus Haxter |
Ilmumisaasta | 2009 |
Keel | eesti |
Kirjastus | Kunst |
Köide | kõvakaaneline |
Kujundaja | Kristel Vetemäe |
Lehekülgi | 255 |
Tõlkija | Kristel Vetemäe |
Sarnased tooted
Maru maitsete maailm
Autor:
Maru Metspalu
«Maru maitsete maailm. Angervaks, seened ja päästetud tomatid ehk armastus täistaimselt taldrikul» on Maru kolmas kokaraamat.
32,00 €
Laste kokaraamat
Autor:
Salme Masso
Raamat on mõeldud nooremate klasside (I-III klass) õpilastele. Siin antakse lastele juhendeid köögis töötamise, tööriietuse, mitmesuguste lihtsate toitude, kookide ja maiustuste valmistamise ning laua katmise kohta. Selleks et lapsed kõigest õigesti aru saaksid, on toodud ka väike köögisõnastik, milles seletatakse vastavaid oskussõnu ja tutvustatakse töövahendeid.
4,00 €
Kirg. Toit
Juba vanad eestlased teadsid, et armastus käib kõhu kaudu ning sugujõu suurendamiseks peab sööma sibulat ja kala. Populaarsed armuroad on austrid ja šokolaad ning teatakse, kuidas vanilje, tšilli ja paljud teised vürtsid kirge sütitavad. Aga vähesed teavad seda, et Vana-Kreeka arstid käskisid patsientidel meheväe suurendamiseks süüa sada seedermänniseemet päevas või et hapukapsas tõstab naistel orgasmide kvaliteeti. Afrodisiakume ehk kiretekitajaid on aastatuhandeid kõrgelt hinnatud lihtsal inimlikul põhjusel, et teatud toidud viivad mõtted riivatutele rõõmudele, annavad jõudu armatsemiseks ja muudavad voodielu seikluslikumaks. Nüüd on need iidsed ja moodsad teadmised kaante vahele koondatud. On valminud raamat, mille abil hillitsetud iha pulbitsema panna, erutavaid elamusi tekitada ja armuelu vürtsitada. Teos pakub põnevat avastamisrõõmu nii värskelt armunutele kui ka kuldpulmadeni jõudnud abielupaaridele.
Toidu valmistamisse ning ellu ühtmoodi kirglikult suhtuv Margit Hakomaa on aastatepikkuse õppimise ja katsetamisega koolitanud end armuroogade spetsialistiks. Raamatus on pea poolsada retsepti, mis mõjuvad mujalegi kui pelgalt maitsemeelele. Naudi neid isuäratavaid kiretoite kallima, nautlejatest sõprade või maailma parima armukese – iseendaga. Duo Laura Kallasvee ja Ester Kannelmäe viivad lugeja õrna ja imelisse maailma, kus kehtib vaid armastus – söögi ja inimeste vastu. Joovastu ilust, tunne hõrkude armuroogade lõhna ja maitset, ligihiilivat elevust ning vastupandamatut soovi erutavasse fantaasiasse sukelduda.
Kiretoitudega sobivad seksuaalsed saundid valisid raamatusse melomaanid Siim Nestor ja Heidy Purga, kes teavad, kuidas armastus ja erootika muusika keeles kõlavad. Kire kõrghetked helendavalt ekraanilt noppis välja filmigurmaan Katrin Rajasaare.
5,00 €
Mereannid ja mereelukad meres, pajas ning pannil
Autor:
Toivo Niiberg
Kuna meie kalapoodide lettidele on tekkinud hulgaliselt uusi eksootilisi mereelukaid ja imelikke nimetusi, mis sageli mõjuvad isegi hirmutavalt – hai, rai, meriskorpion jne.; või veidi naljakana – lintsaba, merivarblane, merihunt, merilohe jne.
Sellepärast leidis autor, et võiks selles segases, veidi eksootilises loos eesti rahvast veidi valgustada. Ehk saab raamatust abi ka bioloogiaõpetaja, gurmaan, koduperenaine ja kokk, aga ka turist, kes satub võõrale maale eksootiliste roogade keskele või kavatseb lihtsalt merre ujuma minna, kohtumaks raamatus loetletud mereelukatega ilma neid söömata ja maha löömata. Arvan, et selles raamatus loetletud elukaid tasub ka ise pildistada, toodud toiduretseptidele täiendust leida ja nii mõndagi isemoodi katsetada.
Kahjuks valitseb mereelukate klassifikatsioonis tohutu tohuvabohu, ja sellepärast palub autorid vabandust, sest erinevad teaduslikud artiklid ning entsüklopeediad avaldavad sageli täiesti vastandlikke fakte.
Nende mereelanike kohta, mida kohtab meie suuremate toidupoe kalalettidel juba üsna sageli, on avaldatud ka mõneti rohkem toiduretsepte. Eriti rikkad on meie kalaletid igasusguste karpide poolest, mida müüakse nii värskelt, külmutatult kui konservidena. Krevette on müügil pea igas toidupoes nii kooritult kui koorimata, sügavkülmutatuna nii toorelt kui keedetult.
Sattudes kusagile reisile jääb alati võimalus ka ise üht-teist valmistada, sest korralik gurmaan valib reisimiseks öömajad, kus saab soovikorral hõrgutisi valmistada ning uusi retsepte katsetada. Lõunamaine kalaturg on põhjamaisele turistile omaette vaatamisvääsrsus, mida tasub kindlasti külastada.
Raamatut kirjutades tundsin, et ei saa vahele jätta ka ka vaalu ja hülgeid keda kunagi massiliselt kütiti ning kes nüüd enamuses looduskaitsealusteks on kuulutatud, või siis püütakse neid rangelt piiratud koguses. Siit ka suured tänud Eesti Ravamuuseumi lahketele konsultantidele, kes nägid suurt vaeva, et otsida arhiiviriiulitelt välja hülgeliha töötlemise tavad ning vanad toiduretseptid.
Mereandide alla olen arvanud ka nii merekapsa kui merikapsa. Viimane on meil küll looduskaitse all, aga tema seemet võib korjata ja seda koduaeda peenrale külvata.
Meeldivaid üllatusi ja maitseelamusi mereelukate avastatud ning avastamata maailmas!
Lugupidamisega, Toivo Niiberg
4,00 €