Kastmed
Tasuta transpordist jääb veel puudu 30 €!
Raamatust leiab kaunite piltidega nii liha, kala, pasta, salatite kui ka järelroogade juurde sobivad kastmed. Täpsed juhised, kuidas teha Hollandi, Itaalia, Mehhiko, Kagu-Aasia kastmeid. Iga roog on täpselt nii hea kui selle juurde kuuluv kaste.
PS! Konkreetse raamatu seisukord on kirjas parameetrite all.
Raamatu pilt võib olla illustratiivne (ei pruugi olla täpselt sama eksemplar).
Raamatute seisukordade kirjeldus
.
EAN:
9789985953631
Autor:
Maire Suitsu
Laoseis:
1
Tarneaeg:
3-5 päeva
4,00 €
Parameetrid
Raamatu seisukord | hea |
Autor | Maire Suitsu |
Ilmumisaasta | 2004 |
Keel | eesti |
Kirjastus | Ajakirjade Kirjastus |
Köide | pehmekaaneline |
Kujundaja | Advig Stahl-Eisel |
Lehekülgi | 112 |
Sari | 100 rooga : mini |
Sarnased tooted
Mereannid ja mereelukad meres, pajas ning pannil
Autor:
Toivo Niiberg
Kuna meie kalapoodide lettidele on tekkinud hulgaliselt uusi eksootilisi mereelukaid ja imelikke nimetusi, mis sageli mõjuvad isegi hirmutavalt – hai, rai, meriskorpion jne.; või veidi naljakana – lintsaba, merivarblane, merihunt, merilohe jne.
Sellepärast leidis autor, et võiks selles segases, veidi eksootilises loos eesti rahvast veidi valgustada. Ehk saab raamatust abi ka bioloogiaõpetaja, gurmaan, koduperenaine ja kokk, aga ka turist, kes satub võõrale maale eksootiliste roogade keskele või kavatseb lihtsalt merre ujuma minna, kohtumaks raamatus loetletud mereelukatega ilma neid söömata ja maha löömata. Arvan, et selles raamatus loetletud elukaid tasub ka ise pildistada, toodud toiduretseptidele täiendust leida ja nii mõndagi isemoodi katsetada.
Kahjuks valitseb mereelukate klassifikatsioonis tohutu tohuvabohu, ja sellepärast palub autorid vabandust, sest erinevad teaduslikud artiklid ning entsüklopeediad avaldavad sageli täiesti vastandlikke fakte.
Nende mereelanike kohta, mida kohtab meie suuremate toidupoe kalalettidel juba üsna sageli, on avaldatud ka mõneti rohkem toiduretsepte. Eriti rikkad on meie kalaletid igasusguste karpide poolest, mida müüakse nii värskelt, külmutatult kui konservidena. Krevette on müügil pea igas toidupoes nii kooritult kui koorimata, sügavkülmutatuna nii toorelt kui keedetult.
Sattudes kusagile reisile jääb alati võimalus ka ise üht-teist valmistada, sest korralik gurmaan valib reisimiseks öömajad, kus saab soovikorral hõrgutisi valmistada ning uusi retsepte katsetada. Lõunamaine kalaturg on põhjamaisele turistile omaette vaatamisvääsrsus, mida tasub kindlasti külastada.
Raamatut kirjutades tundsin, et ei saa vahele jätta ka ka vaalu ja hülgeid keda kunagi massiliselt kütiti ning kes nüüd enamuses looduskaitsealusteks on kuulutatud, või siis püütakse neid rangelt piiratud koguses. Siit ka suured tänud Eesti Ravamuuseumi lahketele konsultantidele, kes nägid suurt vaeva, et otsida arhiiviriiulitelt välja hülgeliha töötlemise tavad ning vanad toiduretseptid.
Mereandide alla olen arvanud ka nii merekapsa kui merikapsa. Viimane on meil küll looduskaitse all, aga tema seemet võib korjata ja seda koduaeda peenrale külvata.
Meeldivaid üllatusi ja maitseelamusi mereelukate avastatud ning avastamata maailmas!
Lugupidamisega, Toivo Niiberg
4,00 €
Mitut moodi sealiha
Autor:
Harri Ilves
Sealiha on eestlastele asendamatu toiduaine, millest saab valmistada nii kiireid kui aeganõudvamaid, nii kallimaid kui odavamaid, nii klassikalisi kui uudselt maitsvaid roogasid. Nutikas kokk kasutab ära kogu sea n-ö ninast sabani.
Sellest raamatust leiategi üle 50 isuäratava pildiga retsepti, mis aitavad nii tööpäeva lõpu tõhusa kõhutäie valikul kui ka peolaua üllatusterohke menüü tegemisel. Samuti saate teada, miks sealiha süüa ja mida kasulikku me sellest saame.
8,00 €
Jogurtiraamat
Autor:
Pille Enden
Tavaline, maitsestamata jogurt on suurepärase toiduaine, mile kõikide kasutusvõimalustega tutvumiseks on ära toodud ligi 100 retsepti, alustades suppide, külmroogade ja kastmetega, jätkates lõunaroogade ja küpsetistega ning lõpetades magustoitudega, mille hulgas ei puudu ka hõlpsasti valmivad kodujäätised.
Isetegijate rõõmuks kirjeldatakse üksikasjalikult kodujogurti valmistamist nii elektrilise jogurtimasina abil kui ka lihtsamate vahenditega. Samuti õpetatakse nõrutama jogurtist rasvavaest toorjuustu ja hapukooreasendajat. Käsitlemata ei jää erinevused tõeliste, elusate jogurtite ja pastöriseeritud piimadessertide vahel ning jogurtiga ümberkäimise eripärad, mida on eriti oluline teada kuumtöötlemisel.
Teavet leidub ka elusa jogurti, eriti aga probiootilisi baktereid sisaldavate eestimaiste biojogurtite tervendava mõju kohta.
6,00 €
100 suppi, paja- ja vormirooga
Autor:
Lia Virkus
Kui sind on ära tüüdanud hakklihakaste kartulitega ja makaronid juustuga, siis on see raamat sinu jaoks.
Kogusime siia raamatusse kokku oma parimad supid, paja- ja vormiroad. Meie kõigiga on nii, et vahel küpsetame pirukaid, mõnikord tuleb koogiisu või soov valmistada magustoitu. Kuid argiroogade tegemist pole kellelgi pääsu.
Siit retseptikogumikust peaks igaüks leidma midagi endale meelepärast. Kas klassikalisi suppe nagu seljanka, hapukapsaborš, rassolnik, frikadellisupp või tervisest pakatavaid trendikaid püreesuppe köögiviljadest. Veel leiad siit nii veerand tunniga valmistatavaid argiseid pajaroogi kui ka põnevamaid ja aeganõudvamaid padade retsepte. Vormiroogade austajatele leidub vorme hakklihast, seentest, broilerist, kalast ja muust nii kartulite, riisi kui ka makaronidega. Paja- ja vormroogasid on hea valmistada: hakid ja tükeldad kõik ära ning paned ahju küpsema või pliidile podisema. Samal ajal saad aga mõnuga muid toimetusi teha.
Kõigile, kel tekib mõnel külmal talveõhtul küsimus, mida küll täna süüa teha, peaks see raamat olema hea abimees.
4,00 €