Klassikalised kastmed
Tasuta transpordist jääb veel puudu 30 €!
Üle 30 ahvatleva retsepti magusate ja soolaste hõrkude kastmete, marinaadide ja salsade valmistamiseks.
Tuntud ja traditsioonilised: valge kaste, jõhvikakaste ja hollandi kaste ning isuäratavad uustulnukad: kirbe apelsinikaste, kreemjas safranikaste, suvine ürdimarinaad ja shokolaadikaste.
Põhipuljongite valmistamine, kastmete paksensamine ja soojas hoidmine.
Iga retsepti juures sammhaaval antud tegevusjuhis ja värvifoto.
PS! Konkreetse raamatu seisukord on kirjas parameetrite all.
Raamatu pilt võib olla illustratiivne (ei pruugi olla täpselt sama eksemplar).
Raamatute seisukordade kirjeldus
.
EAN:
9789985733455
Laoseis:
1
Tarneaeg:
3-5 päeva
6,50 €
Sarnased tooted
Haputainast küpsetised
Autor:
Eva Soosaar, Raido Soosaar
Haputainas ei tähenda üksnes hapuka mekiga küpsetist, vaid see viitab ka valmistusmeetodile. Kui soovid rohkem teada saada, miks valida just juuretisega küpsetamine, siis oled valinud õige raamatu.
Kui tainaga mätserdamine sind ei paelu, kuid armastad maitsvat toitu, siis leiad siit nõuandeid, mis ehk aitavad sind oma lemmikpagarikojas täpsustavaid küsimusi küsida või poes looklevate leiva-saiariiulite vahel paremini orienteeruda. Kui kuulud nende sekka, kes arvavad, et sai teeb paksuks, siis soovitame sirvida raamatu esimest osa kääritatud taina kasulikkusest ja haputaina samm-sammulisest valmistamisest. Raamatu teisest osast leiad retsepte, kui tahad ise valmistada haputainast saia-leiba ja ka midagi maitsvat selle kõrvale.
See raamat võib olla toreda teekonna alguseks küpsetamise maailmas või ka harivaks ja isuäratavaks lugemiseks. Igal juhul ei ole see lihtsalt tavaline kokaraamat – meie soov on tuua juuretis tagasi au sisse. Selle eesmärgiga oleme asutanud ka oma pagariäri, Samliku Pekkeri.
Juuretisefännid
Eva ja Raido
25,00 €
Kirg. Toit
Juba vanad eestlased teadsid, et armastus käib kõhu kaudu ning sugujõu suurendamiseks peab sööma sibulat ja kala. Populaarsed armuroad on austrid ja šokolaad ning teatakse, kuidas vanilje, tšilli ja paljud teised vürtsid kirge sütitavad. Aga vähesed teavad seda, et Vana-Kreeka arstid käskisid patsientidel meheväe suurendamiseks süüa sada seedermänniseemet päevas või et hapukapsas tõstab naistel orgasmide kvaliteeti. Afrodisiakume ehk kiretekitajaid on aastatuhandeid kõrgelt hinnatud lihtsal inimlikul põhjusel, et teatud toidud viivad mõtted riivatutele rõõmudele, annavad jõudu armatsemiseks ja muudavad voodielu seikluslikumaks. Nüüd on need iidsed ja moodsad teadmised kaante vahele koondatud. On valminud raamat, mille abil hillitsetud iha pulbitsema panna, erutavaid elamusi tekitada ja armuelu vürtsitada. Teos pakub põnevat avastamisrõõmu nii värskelt armunutele kui ka kuldpulmadeni jõudnud abielupaaridele.
Toidu valmistamisse ning ellu ühtmoodi kirglikult suhtuv Margit Hakomaa on aastatepikkuse õppimise ja katsetamisega koolitanud end armuroogade spetsialistiks. Raamatus on pea poolsada retsepti, mis mõjuvad mujalegi kui pelgalt maitsemeelele. Naudi neid isuäratavaid kiretoite kallima, nautlejatest sõprade või maailma parima armukese – iseendaga. Duo Laura Kallasvee ja Ester Kannelmäe viivad lugeja õrna ja imelisse maailma, kus kehtib vaid armastus – söögi ja inimeste vastu. Joovastu ilust, tunne hõrkude armuroogade lõhna ja maitset, ligihiilivat elevust ning vastupandamatut soovi erutavasse fantaasiasse sukelduda.
Kiretoitudega sobivad seksuaalsed saundid valisid raamatusse melomaanid Siim Nestor ja Heidy Purga, kes teavad, kuidas armastus ja erootika muusika keeles kõlavad. Kire kõrghetked helendavalt ekraanilt noppis välja filmigurmaan Katrin Rajasaare.
5,00 €
Jaanipäevatoidud
Autor:
Jaan Kiho, Merrit Kiho
See raamat räägib põhjamaade kõige tähtsama püha rituaalidest ja toitudest. Rootsis on see püha midsommar, Soomes juhannus, Eestis jaanipäev. Toidud ja kombed on erinevad, aga samas ka sarnased. Üks mis kindel, vaimude ja inimeste vaheline sein on sel ööl õhkõhukene, vaat et olematu...
Et jaaniööd nautida ja end mitte toidutegemisega koormata, oleme valinud sellesse raamatusse 30 lihtsat retsepti. Paljud toidud saab enne pidu valmis teha.
5,00 €
Jogurtiraamat
Autor:
Pille Enden
Tavaline, maitsestamata jogurt on suurepärase toiduaine, mile kõikide kasutusvõimalustega tutvumiseks on ära toodud ligi 100 retsepti, alustades suppide, külmroogade ja kastmetega, jätkates lõunaroogade ja küpsetistega ning lõpetades magustoitudega, mille hulgas ei puudu ka hõlpsasti valmivad kodujäätised.
Isetegijate rõõmuks kirjeldatakse üksikasjalikult kodujogurti valmistamist nii elektrilise jogurtimasina abil kui ka lihtsamate vahenditega. Samuti õpetatakse nõrutama jogurtist rasvavaest toorjuustu ja hapukooreasendajat. Käsitlemata ei jää erinevused tõeliste, elusate jogurtite ja pastöriseeritud piimadessertide vahel ning jogurtiga ümberkäimise eripärad, mida on eriti oluline teada kuumtöötlemisel.
Teavet leidub ka elusa jogurti, eriti aga probiootilisi baktereid sisaldavate eestimaiste biojogurtite tervendava mõju kohta.
6,00 €