Maalehe aastaraamat 2021. Vanaemade köögitarkused ja taasavastatud retseptid
Aastaraamat taasavastab traditsioonilisi toidutegemise viise ja tarkusi, mida varasemad põlvkonnad toiduainete ja söögivalmistamise kohta talletanud on, ja pakub võimalusi, kuidas neid nüüdisajal rakendada saaks. Iga rahvuse eripära väljendub selles, mida ta sööb. On olemas kindlad toidud, mida enamik eestlasi armastab, ja enamasti on kõikidel meie lemmiktoitudel pikad traditsioonid. Oleme üle saamas suurest kiir- ja valmistoidu vaimustusest ja otsime ka toidus oma juuri ning võimalusi oma kätega kõik ise valmis teha. Ehkki poes on kõiksugust toidukraami saada, on näiteks leiva küpsetamisest, kodusest juustu ja koduõlle valmistamisest või liha ja kala suitsutamisest saanud paljudele põnev harrastus. Aastaraamatus vaadeldakse, kuidas traditsioonilisi toite tehti põlvkondi varem, milliseid soovitusi oleks meil neilt võtta ja kuidas neid oma ajaga siduda. Alateemad on jaotatud kuude kaupa. Uuritakse näiteks koduse juustu, sõira, vorstide, liha ja kala suitsetamise, köögiviljatoitude ja hoidiste, metsaandide ja koduõlle valmistamist. Sirvitakse vanaemade retseptivihikuid ja avastatakse unustatud maitseid.
PS! Konkreetse raamatu seisukord on kirjas parameetrite all.
Raamatu pilt võib olla illustratiivne (ei pruugi olla täpselt sama eksemplar).
Raamatute seisukordade kirjeldus
.
EAN:
9789985645048
Laoseis:
1
Tarneaeg:
3-5 päeva
2,00 €
4,00 €