Räim, pisike kena kala. Valitud lugusid ja toiduretsepte
Tasuta transpordist jääb veel puudu 30 €!
Valitud lugusid ja toiduretsepte.Räim on eestlaste rahvuskala. Sajandite pikku on räim olnud truu kaaslane paljude põlvkondade elus. Põliselt kuulub see kala meie toidulauale
PS! Konkreetse raamatu seisukord on kirjas parameetrite all.
Raamatu pilt võib olla illustratiivne (ei pruugi olla täpselt sama eksemplar).
Raamatute seisukordade kirjeldus
.
EAN:
9789949180639
Autor:
Jüri Tuulik
Laoseis:
Hetkel on otsas. Kasuta meie otsingut, ehk on meil mõni teine väljaanne sellest raamatust
Tarneaeg:
3-5 päeva
Parameetrid
Raamatu seisukord | hea |
Autor | Jüri Tuulik |
Ilmumisaasta | 2008 |
Keel | eesti |
Kirjastus | Kadmirell |
Kujundaja | Valdek Alber |
Lehekülgi | 250 |
Sarnased tooted
Jõulutoidud. Vanad head eesti retseptid
Autor:
Maris Abel
Valik sisukorrast: Sisikonnasült, hanesült, ahjus küpsetatud lihapasteet, jõuluvorm, verivorst, tanguvorst, valged piprapähklid, rosinakangid jpm
6,00 €
Maalehe aastaraamat 2021. Vanaemade köögitarkused ja taasavastatud retseptid
Aastaraamat taasavastab traditsioonilisi toidutegemise viise ja tarkusi, mida varasemad põlvkonnad toiduainete ja söögivalmistamise kohta talletanud on, ja pakub võimalusi, kuidas neid nüüdisajal rakendada saaks. Iga rahvuse eripära väljendub selles, mida ta sööb. On olemas kindlad toidud, mida enamik eestlasi armastab, ja enamasti on kõikidel meie lemmiktoitudel pikad traditsioonid. Oleme üle saamas suurest kiir- ja valmistoidu vaimustusest ja otsime ka toidus oma juuri ning võimalusi oma kätega kõik ise valmis teha. Ehkki poes on kõiksugust toidukraami saada, on näiteks leiva küpsetamisest, kodusest juustu ja koduõlle valmistamisest või liha ja kala suitsutamisest saanud paljudele põnev harrastus. Aastaraamatus vaadeldakse, kuidas traditsioonilisi toite tehti põlvkondi varem, milliseid soovitusi oleks meil neilt võtta ja kuidas neid oma ajaga siduda. Alateemad on jaotatud kuude kaupa. Uuritakse näiteks koduse juustu, sõira, vorstide, liha ja kala suitsetamise, köögiviljatoitude ja hoidiste, metsaandide ja koduõlle valmistamist. Sirvitakse vanaemade retseptivihikuid ja avastatakse unustatud maitseid.
4,00 €
2,00 €
Jogurtiraamat
Autor:
Pille Enden
Tavaline, maitsestamata jogurt on suurepärase toiduaine, mile kõikide kasutusvõimalustega tutvumiseks on ära toodud ligi 100 retsepti, alustades suppide, külmroogade ja kastmetega, jätkates lõunaroogade ja küpsetistega ning lõpetades magustoitudega, mille hulgas ei puudu ka hõlpsasti valmivad kodujäätised.
Isetegijate rõõmuks kirjeldatakse üksikasjalikult kodujogurti valmistamist nii elektrilise jogurtimasina abil kui ka lihtsamate vahenditega. Samuti õpetatakse nõrutama jogurtist rasvavaest toorjuustu ja hapukooreasendajat. Käsitlemata ei jää erinevused tõeliste, elusate jogurtite ja pastöriseeritud piimadessertide vahel ning jogurtiga ümberkäimise eripärad, mida on eriti oluline teada kuumtöötlemisel.
Teavet leidub ka elusa jogurti, eriti aga probiootilisi baktereid sisaldavate eestimaiste biojogurtite tervendava mõju kohta.
6,00 €
Leib. Bread
Autor:
Evelin Ilves
"Leib. Ilo & vägi" on Evelin Ilvese raamat leivast, kodumaast ja nendest õhkuvast ürgsest väest.
Meil Eestimaal on leivaga oma eriline suhe. Leib ei ole pelgalt toit ega toidukõrvane – ta on põhitoidus. Leib on nagu usk ja uskumise vägi, osa meid esivanematega ühendavast igikestvast loost. Osa meie loodusest, väest ja ilost.
Ma valisin välja 18 leiba ja palusin raamatusse 17 naist enda ümbert. Need leivad said lihtsad, valmistatud Eestimaa jahudest. Kõik sobivad meie maitsete ja toitudega. Saavad valdavalt vähese vaevaga valmis. On meeldinud meie inimestele ja külalistele ka.
Need naised aga, nad on päris tavalised naised. Nad esindavad erinevaid elusid ja sünniaastaid. Kuidagi väga ilus oli aru saada, et nii 11- kui ka 86-aastases on olemas aegadeülene tarkus, igavikuline ilu, avar hing. Nad on nii erinevad ja samas nii üks. Neid ühendab vägi, tänu millele oleme rahvana alati alles. Justkui armastusega kokku seotud igavene hõim. See raamat võiks meile olla nagu peegel – kui sinna vaatame, tunneme oma Eesti ära.
Rõõmu, väge, ilo teile!
Bread-making is always special. On the one hand, because our love and respect for it is immeasurable. And on the other, because there are few things we can make with our hands that are the best in world… This is one of them: to a baker's family home-made bread tastes the best in the world. Bread-baking has brought a hallowed and loving aura back to the kitchens in many Estonian homes. Yet, breads come with different faces and in hundreds of flavours. This is why these 18 varieties were chosen for this book – to make your breadbasket richer and those who love bread even happier. For those who have yet to try bread-making, today could be a good day to start.
Joy, power and beauty to you all!
10,00 €