Joogid
500 aastat Eesti piirituse tootmist. 500 years spirits production in Estonia
Autor:
koostaja Marat Gainullin
Esimesed kirjalikud ülestähendused viinast Eestis pärinevad 1485. aastast, mil pruulijate Revali Suurgildi poolt anti välja seadus, mis keelas linnalähedaste asulate elanikel linnas viina müüa. Seda aastat loetakse piirituse valmistamise algusaastaks Eestis. Müügiks võisid viina valmistada üksnes Suurgildi liikmed, kaupmehed ja nende lesed.
Raamat annab ülevaate piiritusetootmise ajaloost Eestis minevikus ja kaasajal.
18,50 €
Kokteil - segujookide kuningas
Autor:
Urmas Otspere
Kõiki segujooke ei saa nimetada kokteilideks. Segujookide klassi kõrgeima tipu moodustavad klassikalised kokteilid. Selle raamatu eesmärgiks on avada uks kokteilimaailma saladustesse, otsida ja leida endale meelepäraseid maitseid ning õppida kokteile õigesti valmistama.Raamat on mõeldud nii asjaarmastajatele kui ka professionaalidele, samuti teenindajaid koolitavatele õppeasutustele. Raamatu autor Urmas Otspere on pikka aega õpetanud Piccolo Koolituse õppeklassis baariõpilasi. Tema käe all on saanud oma oskused 3000 kelnerit ja baaritöötajat. Kolmkümmend kaks aastat koolitajatööd on andnud talle teadmisi ja kogemusi, mille põhjal ongi valminud see raamat.
5,00 €
Tervislikud joogid kiiresti ja maitsvalt
Autor:
Cecilia Lundin
Puuviljadest ja marjadest valmistatud ning jogurti, mahla või mineraalveega segatud tervislikud joogid lõhnavad ja maitsevad hästi. Enne või pärast sööki on sobilik näiteks kiivijook, hommikul maitseb kõige paremini üks smoothie, suvises kuumuses verandal istudes naudi jääkülma köögiviljajooki, ning oote juurde maitse vahutavat piimakokteili.
5,00 €